ICA-logo
ICA omdöme:
5/5

ICA Hemförsäkring Recension

ICA erbjuder flera olika typer av hemförsäkringar som är anpassade beroende på vilket typ av boende som du har. Bolaget erbjuder hemförsäkringar för dig som bor i hyresrätt, bostadsrätt, villa eller hus. Dessutom erbjuder bolaget en hemförsäkring för fritidshus. För dig som är student är det möjligt att teckna en hemförsäkring med studentrabatt. 

I vår recension av bolaget går vi igenom allt du behöver veta om ICA hemförsäkring. Vi har sammanfattat bolagets innehåll för att underlätta för dig. 

Här hittar du bland annat allmän information om de hemförsäkringar som bolaget erbjuder, rabatter och erbjudanden, för- och nackdelar, erfarenheter från bolagets kunder och slutligen ICA omdöme. 

Läs vidare om du vill veta mer om ICA hemförsäkring och varför vi tycker att ICA erbjuder en av de bästa hemförsäkringarna i vår jämförelse.

Senast uppdaterad: 2024-05-26

Innehållsförteckning

ICA Ranking - Översikt

ICA Ranking
Antal försäkringar
5 av 5
Ersättningsbelopp
4 av 5
Pris
4 av 5
Drulle
5 av 5
Tillägg
5 av 5
ICA omdöme
5/5

ICA pris

Priset på en hemförsäkring från ICA kostar från 89 kronor i månaden. Priset gäller för den billigaste hemförsäkringen som ICA erbjuder vilket är en studentförsäkring för hyresrätt.

Ditt pris beror på vilken typ av hemförsäkring som du tecknar, vilket typ av boende som du har och hur omfattande du vill att försäkringen ska vara. Det varierar därför beroende på flera individuella faktorer som gäller för just dig och dina preferenser. 

Se ditt pris här: 

Försäkringar hos ICA

Hyresrätt

ICA erbjuder en hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt. Hyresrättsförsäkringen inkluderar bland annat ersättning för lösöre upp till 1 000 000 kronor, allrisk för lösöre ingår alltid, reseskydd i 60 dagar och upp till 50 000 kronor ersättning för din cykel. 

Försäkringen går att komplettera för ett ytterligare skydd med Pluspaket som bland annat innebär att din allriskförsäkring ökar till en ersättning med maximalt 200 000 kronor och reseskyddet blir mer omfattande och inkluderar bland annat avbeställningsskydd. Läs mer om hur försäkringen står sig i vår jämförelse och vilken som är den bästa hyresrättsförsäkringen.

Bostadsrätt

ICA erbjuder en bostadsrättsförsäkring som inkluderar både en hemförsäkring och ett bostadsrättstillägg. Försäkringen inkluderar bland annat ersättning för lösöre upp till 1 000 000 kronor, 60 dagars reseskydd, ersättning för din cykel upp till 50 000 kronor och en allriskförsäkring för lösöre ingår alltid. 

Försäkringen går att komplettera med ett Pluspaket för extra skydd. Med tillägget får du bland annat en ökad ersättning för allriskförsäkringen och så blir reseskyddet mer omfattande eftersom det bland annat inkluderar avbeställningsskydd. Läs mer här för att se hur försäkringen står sig mot andra i vår jämförelse och vilken som är den bästa bostadsrättsförsäkringen.

Villa- och husförsäkring

ICA erbjuder en villaförsäkring för dig som bor i hus eller villa. Försäkringen inkluderar bland annat att ditt lösöre är försäkrat upp till 1 000 000 kronor, allriskförsäkring (som också brukar kallas för drulleförsäkring) för dina saker ingår alltid, 60 dagars reseskydd, saneringsförsäkring, allriskförsäkring för byggnaden och byggnaden är försäkrad till fullvärde. 

Det är möjligt att göra försäkringen mer omfattande genom att teckna ICA Pluspaket. Med pluspaketet får du bland annat ett extra skydd för solceller som innebär att du kan få ersättning för utebliven elproduktion. Läs mer om hur försäkringen står sig mot andra i vår jämförelse och vilken som är den bästa villaförsäkringen

Fritidshusförsäkring

ICA erbjuder en fritidshusförsäkring som går att teckna för ditt semesterboende, fritidshus eller sommarstuga. Försäkringen inkluderar bland annat en saneringsförsäkring, allrisk för byggnaden, en egendomsförsäkring och ersättning för lösöre upp till 300 000 kronor. Ersättningen för lösöre går också att påverka själv. 

Försäkringen går att komplettera med ytterligare skydd genom att teckna tilläggen HemPlus eller HusPlus. Om du har en båt kan försäkringen även kompletteras med en Småbåtsförsäkring. Läs mer om hur försäkringen står sig mot andra i vår jämförelse och vilken som är den bästa fritidshusförsäkringen.

Student

Som student kan du hos ICA få en hemförsäkring för din studentlägenhet. Studentförsäkringen inkluderar förutom en hemförsäkring även ett tillägg för olycksfall. Försäkringen inkluderar bland annat en drulleförsäkring, 60 dagar reseskydd och ersättning för lösöre upp till 200 000 kronor. Om du är sammanboende kan du få ersättning för upp till 300 000 kronor för lösöre. 

Försäkringen går att teckna med studentrabatt både för dig som bor i hyresrätt och för dig som bor i bostadsrätt. Om du bor i bostadsrätt behöver du dock lägga till bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Läs mer här om vilken som är den bästa studentförsäkringen i vår jämförelse.

För att kunna teckna en hemförsäkring hos ICA krävs det att du är stammis student. Läs mer om vad det innebär på bolagets hemsida.

Olycksfall

ICA erbjuder en olycksfallsförsäkring som går att teckna som ett tillägg till din hemförsäkring. Olycksfallsförsäkringen ersätter bland annat skador som uppkommit till följd av en olycka med upp till 1 000 000 kronor och täcker både medicinsk och förvärvsmässig invaliditet. Läs mer här om vilken som är den bästa olycksfallsförsäkringen i vår jämförelse.

ICA innehåll - Översikt

Det innehåll som ICA erbjuder i sina hemförsäkringar skiljer sig åt beroende på vilken typ av försäkring som du tecknar.

Det skiljer sig åt delvis beroende på vilket boende som du vill försäkra men också beroende på vilken omfattning som du väljer. Pluspaketet är till exempel mer omfattande än grundskyddet.

Förutom att samtliga hemförsäkringar som ICA erbjuder innehåller ett bra grundskydd finns det några punkter som särskiljer ICA från de andra försäkringsbolagen i vår jämförelse. Några av dessa punkter är bland annat: 

Ersättning för lösöre

Beroende på vilken försäkringen som du tecknar kan ersättningen för lösöre skilja sig åt. I de flesta och mest omfattande hemförsäkringarna ersätts lösöre upp till 1 000 000 kronor.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkring, som också kallas för drulleförsäkring, ingår i alla hemförsäkringar. Med Pluspaketet kan du fördubbla det maximala ersättningsbeloppet.

60 dagar reseskydd

Alla hemförsäkringar som bolaget erbjuder innehåller ett reseskydd i 60 dagar.

Hjälp vid ID-stöld

Alla hemförsäkringar som ICA erbjuder innehåller ett skydd för ID-stöld som innebär att du får hjälp om du skulle drabbas. 

Ersättning för cykel

ICA erbjuder en ersättning för din cykel om den skulle bli stulen. I de flesta hemförsäkringar som bolaget erbjuder kan du få ersättning med upp till 50 000 kronor.

ICA bonus

Som försäkringskund hos ICA får du ICA bonus om du är stammis hos bolaget.

Jämför innehåll

ICA erbjuder flera hemförsäkringar som är anpassade för olika typer av hushåll. 

I vår jämförelse med andra försäkringsbolag har vi hittat främst sex punkter som vi tycker skiljer ICA från konkurrenterna: 

Tillägg ICA

Pluspaket

ICA erbjuder möjligheten att teckna olika plustillägg till det grundskydd som deras ordinarie hemförsäkringar erbjuder. Bolaget erbjuder bland annat olika tillägg för Hus Plus, Hem Plus och Rese Plus. För mer information om vad tilläggen innebär se bolagets hemsida.

Fler tillägg

ICA erbjuder flera försäkringar som du kan komplettera din hemförsäkring med. Bolaget erbjuder bland annat personförsäkringar, bilförsäkring, fordonsförsäkring, båtförsäkring och djurförsäkring. För mer information om de andra försäkringarna se bolagets hemsida.

Rabatter ICA

ICA erbjuder flera rabatter på sina hemförsäkringar. Bolaget ger dig bland annat möjlighet att samla ICA bonus med försäkringskostnaden. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

ICA bonus

Som försäkringskund hos ICA får du så kallad ICA bonus om du är stammis hos ICA. Bonusen får du på hela försäkringskostnaden vilket resulterar i att du samlar poäng som du sedan kan handla för i ICA-butiker. 

Samlingsbonus

Som stammis hos ICA kan du dessutom få en extra bonusutbetalning i januari varje år med upp till 500 kronor om du har tre eller flera försäkringar hos bolaget. Läs mer om hur det fungerar på bolagets hemsida. 

Studentrabatt

Som student har du möjlighet att få studentrabatt på din hemförsäkring hos ICA. Förutom att ditt pris på försäkringspremien blir billigare får du även ett tillägg för olycksfall som ingår i priset.

välja hus

Fördelar och nackdelar

Fördelar med ICA

Nackdelar med ICA

ICA Omdöme

Vårt betyg:
5/5

ICA erbjuder flera hemförsäkringar som är anpassade beroende på vilket typ av boende som du har och hur omfattande som du vill att försäkringen ska vara. Hemförsäkringen är en av de bästa i vår jämförelse. Hemförsäkringen är den bästa i vår jämförelse av fritidshusförsäkringar. 

Försäkringarna för höga poäng i vår jämförelse eftersom de bland annat har ett långt reseskydd, alltid inkluderar drulle och ger dig möjlighet att själv bestämma om försäkringen ska vara mer omfattande. Det lönar sig också att samla dina försäkringar hos ICA eftersom du samlar ICA bonus på försäkringskostnaden och har möjlighet att få en samlingsbonus varje år.  

Bolaget erbjuder ett brett utbud av försäkringar för ditt hem som är anpassade beroende på din boendesituation. Som tillägg till grundskyddet kan du lägga till Pluspaketet som utökar omfattningen ytterligare och gör din försäkring till en av de mest omfattande i vår jämförelse. 

I vår jämförelse finns det andra försäkringsbolag som erbjuder ett högre ersättningsbelopp för lösöre för dig som bor i villa. Dessutom skulle bolaget kunna erbjuda fler rabatter och möjligheter till att påverka premiepriset än vad de gör idag. Det är heller inte möjligt att exkludera allriskförsäkringen.

Försäkringarna tecknas ett år i taget och kan endast sägas upp på huvudförfallodagen. Det innebär att bindningstiden är mindre flexibel än andra alternativ i vår jämförelse. 

Jämför hemförsäkringar och se vilken som är den bästa hemförsäkringen. 

Kundernas erfarenhet av ICA

Vi har tittat på ICA Försäkrings betyg och omdöme på Trustpilot för att se hur kunderna upplever bolaget. Det sammanlagda betyget gäller dock för alla försäkringar som bolaget erbjuder.

Trustpilot omdöme

ICA har fått omdömet bra på Trustpilot med betyget 4,0 av 5. Betygen är fördelade till stor del mellan det högsta (51%), nästa högsta (19%) och det sämsta (17%). Betyget gäller för samtliga försäkringar som bolaget erbjuder. Tittar man närmare på de kommentarer som finns gällande hemförsäkringarna är många av de senaste negativa mycket beroende på att bolaget är svåra att få tag i. Kommentarerna är dock inte så många så någon större slutsats är svår att dra. 

Vill du se de omdömen och kommentarer som lämnats på Trustpilot kan du göra det här.

ICA omdöme trustpilot

Vår kommentar: Betyget på Trustpilot ger en övergripande syn på vad kunderna tycker om försäkringsbolaget. Det gör det svårt att dra någon större slutsats för hur kunderna upplever just hemförsäkringarna.

Slutsats och summering

Som sammanfattning och slutsats av vårt omdöme och test av ICA kan vi konstatera att bolaget erbjuder en av de bästa hemförsäkringarna i vår jämförelse. Utbudet är brett och erbjuder hemförsäkringar för alla typer av boende. Med försäkringarna får du ICA bonus och hemförsäkringarna inkluderar alltid drulle. 

Frågor och svar

ICA erbjuder hemförsäkringar för hyresrätt, student, bostadsrätt, fritidshus och hus och villa.

Priset på en hemförsäkring från ICA är till stor del individuellt och beror på flera faktorer som bland annat hur stort du bor, vilken omfattning som du väljer och vilket typ av hushåll som du bor i.

Hos Trustpilot har ICA fått betyget bra för samtliga försäkringar som bolaget erbjuder.

ICA är ett seriöst och pålitligt bolag. Bolaget har funnits länge och erbjuder försäkringar till flera olika specialområden. 

ICA-logo

Om ICA

ICA Försäkring ingår i ICA Gruppen. Förutom att bolaget erbjuder ett komplett utbud av banktjänster erbjuder bolaget också flera olika typer av försäkringar, däribland hemförsäkringar. 

Förutom hemförsäkringar erbjuder bolaget också personförsäkringar, bilförsäkringar, fordonsförsäkringar, djurförsäkringar och båtförsäkringar.

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande de försäkringar som bolaget erbjuder vänligen se bolagets hemsida.  

Kontaktuppgifter till ICA

Telefon: 033-47 47 90

Öppettider: vardagar 8-17.30

Postadress:

ICA Försäkring AB, 

Box 4075 Solna