Billig hemförsäkring

Jämför och hitta en billig hemförsäkring för din bostad

Här samlar vi och jämför flera populära hemförsäkringar på den svenska marknaden. Allt för att underlätta för dig! 

Du hittar information och tips på hur du bör tänka inför ditt val och vi har också utsett den billigaste hemförsäkringen i vår jämförelse. 

billig hemförsäkring

Innehållsförteckning

Senast uppdaterad: 2024-05-26

Billiga hemförsäkringar 2024

hedvig logo

1. Hedvig Hemförsäkring

ICA-logo

2. ICA Hemförsäkring

gofido logga

3. Gofido Hemförsäkring

Vilken är den billigaste hemförsäkringen?

Vi har utsett Hedvig till den billigaste hemförsäkringen 2024 i vår jämförelse. Försäkringen är billigast i vår jämförelse eftersom den erbjuder en prisvärd omfattande försäkring som alltid inkluderar drulle. Bolaget ger dig också möjlighet att få rabatt på försäkringen och en premie på 0 kronor med Hedvig Forever.  

Den billigaste hemförsäkringen för dig och din lägenhet beror på flera individuella faktorer. Till stor del beror det på storleken på ditt hushåll och hur omfattande försäkring som du vill teckna. Bara för att en försäkring är billig behöver det inte betyda att den är den bästa för ditt hushåll. 

En billig hemförsäkring innebär oftast att försäkringen är mer begränsad än en försäkring som är dyrare. De flesta försäkringsbolag erbjuder en billig hemförsäkring och en dyrare variant av sina försäkringar. Det är därför viktigt att du ser över försäkringens innehåll så det inte uppstår några överraskningar när du behöver hjälp i framtiden. 

Jämför alltid flera försäkringar innan du bestämmer dig för vilken som du vill teckna. Försäkringsbolagen erbjuder oftast flera rabatter som gör det möjligt att komma ner i pris på din försäkringspremie. 

Om priset är det viktiga för dig vid val av hemförsäkring bör du regelbundet se över försäkringsbolagens erbjudanden och rabatter. Genom att ta del av de rabatter som finns hos försäkringsbolagen kan du komma ner i pris. 

Beroende på vilka preferenser och behov som du har kan priset skilja sig åt och den billigaste försäkringen som vi utsett här behöver inte vara den billigaste för dig. Priset beror ofta på hur omfattande försäkringen är och vilken typ av boende som du har. I vår jämförelse har vi tittat på den billigaste hemförsäkringen för en hyresrätt. Hedvig erbjuder det lägsta priset i vår jämförelse.  

hedvig logo

Hedvig Innehåll

ICA-logo

ICA Innehåll

gofido logga

Gofido Innehåll

evoli logo

Evoli Innehåll

Trygg Hansa logga

Trygg Hansa Innehåll

Rabatter på hemförsäkringar

Vanliga rabatter

Om en billig hemförsäkring är det viktigaste för dig är rabatter är en viktig del att se över hos försäkringsbolagen regelbundet. Många försäkringsbolag uppdaterar sina erbjudanden och rabatter regelbundet. Här listar vi några vanliga rabatter som flera försäkringsbolag erbjuder.

Nykundsrabatt

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter till dig som är ny kund hos bolaget. Det kan till exempel innebär att din månadskostnad under första året är lägre.

Samlingsrabatt

Flera försäkringsbolag ger dig möjlighet till rabatt på din försäkringspremie om du har flera försäkringar samlade hos försäkringsbolaget. Det kan till exempel handla om hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, bilförsäkring och djurförsäkringar.

Rabatt vid skadeförebyggande

Vissa försäkringsbolag erbjuder rabatt till dig som skadeförebygger ditt hem.

Bjud in en vän

Det går också att få rabatt från flera försäkringsbolag om du bjuder in en vän som kund till bolaget. Hedvig erbjuder till exempel en sån typ av rabatt med Hedvig Forever.

Bonus

Många försäkringsbolag erbjuder olika typer av lojalitetsprogram eller bonus kopplade till att du har en aktiv försäkring hos bolaget och hur länge som du haft den. Du kan till exempel tjäna in pengar på den självrisk som du behöver betala om något skulle hända. Du kan även få bonus på andra saker som du handlar hos olika samarbetspartners. ICA erbjuder till exempel ICA bonus på försäkringarna som du har hos bolaget.

Studentrabatt

Många försäkringsbolag erbjuder också olika erbjudanden för studenter. Det kan till exempel handla om en skräddarsydd studentförsäkring eller en studentrabatt på den vanliga hemförsäkringen som bolaget erbjuder. Läs mer om studentförsäkringar och rabatter.

Pensionärsrabatt

Många försäkringsbolag erbjuder också rabatter för dig som är pensionär.

rabatter

Så får du en billig hemförsäkring

Det finns saker som du kan göra själv för att komma ner i pris och få en billig hemförsäkring. Förutom att se över vilka rabatter som du kan ta del av hos försäkringsbolagen är det också bra att se över vilka behov du har. Genom att gå igenom försäkringarnas innehåll kan du själv bestämma hur omfattande försäkring som du behöver.

5 tips på hur du kan få en billigare hemförsäkring

1. Jämför hemförsäkringar

Jämför hemförsäkringar innan du bestämmer dig för vilken som är den billigaste för dig. Genom att jämföra flera olika hemförsäkringar kan du se hur priset och innehållet skiljer sig åt. Det är oftast kostnadsfritt att begära ett prisförslag från försäkringsbolagen.

2. Välj rätt omfattning

Gå igenom hur omfattande försäkring som du verkligen behöver för ditt hem. Det som du till stor del kan styra över är hur mycket ditt lösöre ska försäkras till. En hemförsäkring med en lägre ersättning för lösöre är billigare än en försäkring med högre ersättning för lösöre. Det är också bra att gå igenom vad som ingår i lösöre. Flera försäkringsbolag exkluderar dyrare lösöre i hemmet som till exempel elektronik.

3. Förhandla innehåll och pris

Genom att kontakta försäkringsbolaget kan du få förslag på hur du kan komma ner i pris. Det kan till exempel handla om att skadeförebygger i hemmet eller installerar ett visst typ av lås eller larmsystem.

4. Använd rabatter

Som vi gått igenom tidigare finns det flera typer av rabatter som du kan ta del hos de flesta försäkringsbolagen. Det kan till exempel handla om att du samlar dina försäkringar hos bolaget eller att du är medlem i ett fackförbund eller intresseorganisation.

Hemförsäkringar beroende på boendetyp

Priset och innehållet skiljer sig åt beroende på vilket typ av hushåll som du bor i. Det beror på att du har olika typer av ansvar beroende på vilken bostad som du bor i. Vi har därför gått igenom alla olika typer av försäkringar som finns. Läs mer under respektive avsnitt och se vilket bolag som erbjuder den bästa hemförsäkringen här. 

Hyresrättsförsäkring

Se mer här vilket bolag i vår jämförelse som erbjuder bäst hyresrättsförsäkring.

Bostadsrättsförsäkring

Se mer här vilket bolag i vår jämförelse som erbjuder bäst bostadsrättsförsäkring.

Studentförsäkring

Se mer här vilket bolag i vår jämförelse som erbjuder bäst studentförsäkring

Villaförsäkring

Se mer här vilket bolag i vår jämförelse som erbjuder bäst villaförsäkring.

Fritidshusförsäkring

Se mer här vilket bolag i vår jämförelse som erbjuder bäst fritidshusförsäkring.

Vanliga frågor & svar

Den billigaste hemförsäkringen för dig beror på flera faktorer som till stor del är individuella. Det beror bland annat på vilket typ av boende som du har, hur stort du bor och hur omfattande som du vill att försäkringen ska vara. Läs mer i vår jämförelse. 

Det går att få en billigare hemförsäkring genom att se över dina behov och hur omfattande försäkring som du behöver. Du kan också få en billigare hemförsäkring genom att regelbundet jämföra olika försäkringar och deras erbjudanden. Många försäkringsbolag erbjuder också rabatter om du jobbar med skadeförebyggande åtgärder i hemmet.