Hemförsäkring student

Hitta den bästa hemförsäkringen för studenter

Vi hjälper dig att hitta den bästa hemförsäkringen för din studentlägenhet. Vi sammanfattar och jämför populära studentförsäkringar för att underlätta för dig. 

Här hittar du information om flera försäkringar och vilken som är bäst för dig som är student. Du hittar också tips och bra information som du bör ta med dig inför ditt val. 

hemförsäkring student

Innehållsförteckning

Senast uppdaterad: 2024-04-01

Bäst Hemförsäkring Student 2024

hedvig logo
5/5

1. Hedvig Studentförsäkring

ICA-logo
5/5

2. ICA Studentförsäkring

gofido logga
4/5

3. Gofido Studentförsäkring

Vem erbjuder bäst hemförsäkring student?

I vår jämförelse av studentförsäkringar har vi utsett Hedvig till bäst hemförsäkring student 2024. Försäkringen är den bästa eftersom den är billig, prisvärd, enkel och alltid inkluderar en drulleförsäkring.

Den bästa studentförsäkringen för dig och din lägenhet beror på flera faktorer som till stor del är individuella. Det beror bland annat på hur stort hushåll som du har, hur omfattande som du vill att försäkringen ska vara och din preferenser och behov. 

Studenter vill vanligtvis ha en billigare försäkring eftersom de oftast har en begränsad inkomst. Försäkringen bör dock vara så omfattande som det går och täcka de vanligaste skadeområdena. Hedvig erbjuder den billigaste hemförsäkringen för studenter och försäkringen har ett omfattande innehåll för sitt låga pris. 

Hemförsäkring student jämför innehåll

Innan du bestämmer dig för vilket försäkringsbolag som du vill teckna en studentförsäkring hos är det alltid bra att jämföra innehållet hos olika försäkringsalternativ. Vanligtvis är priset en viktig faktor för studenter. I vår jämförelse erbjuder Hedvig det lägsta priset. 

Beroende på dina behov och individuella val kan innehållet och priset skilja sig åt beroende på var du tecknar din försäkring. Vissa bolag inkluderar till exempel en drulleförsäkring och andra erbjuder det kanske bara som tillägg. Vi har gått igenom flera populära studentförsäkringar och sammanfattat deras innehåll för att underlätta din jämförelse. 

hedvig logo
5/5

Hedvig Innehåll

ICA-logo
5/5

ICA Innehåll

gofido logga
4/5

Gofido Innehåll

Trygg Hansa logga
4/5

Trygg Hansa Innehåll

Vad kostar en hemförsäkring student?

En hemförsäkring student kostar från ca 500 kronor per år och uppåt. Priset på en studentförsäkring ska vara lågt eftersom studenter oftast har en begränsad inkomst, bor litet och inte har så värdefulla saker. Priset kan variera beroende på flera individuella faktorer som bland annat storleken på din lägenhet. 

För exakta prisuppgifter för dig och ditt hushåll fyll i informationen som försäkringsbolagen efterfrågar på deras hemsidor. Du får då ett individuellt prisförslag som du kan tacka ja eller nej till. 

Hemförsäkring student pris

Priset på en hemförsäkring student brukar inte vara mer än 100 kronor i månaden. Vanligtvis är priset betydligt lägre än så. Priset beror på flera individuella faktorer som bland annat hur många som bor i hushållet och storleken på din lägenhet. 

En studentförsäkring för ditt hem bör vara billig men det beror på hur omfattande som du vill att försäkringen ska vara. Om du har mycket värdefulla saker i ditt hem som du vill ska omfattas av försäkringen så kommer priset att vara högre. Flera försäkringsbolag erbjuder också rabatter på hemförsäkringar för just studenter som kan vara bra att se över. 

studentförsäkring

Studentrabatt hemförsäkring

Flera försäkringsbolag erbjuder studentrabatt på hemförsäkringar. Många har också erbjudanden för studenter som är med i olika föreningar eller liknande. 

Även om försäkringsbolagen inte uttalat har en studentförsäkring kan du på flera sätt hos de flesta bolag få studentrabatt på den vanliga hemförsäkringen som bolaget erbjuder. 

Vad ingår i en hemförsäkring för studenter?

En hemförsäkring för studenter innehåller vanligtvis samma grundskydd som en vanlig hemförsäkring. Innehållet kan skilja sig åt beroende på var du tecknar försäkringen. 

Den stora skillnaden på en vanlig hemförsäkring och en hemförsäkring för studenter är att försäkringen för studenter vanligtvis inte innehåller ett lika högt ersättningsbelopp för lösöre och att priset därför också är betydligt lägre. 

Det vanligaste som ingår i en hemförsäkring för studenter är: egendomsskydd, ansvarsskydd, reseskydd, överfallsskydd och rättsskydd. Hos vissa försäkringsbolag ingår också skydd för drulle eller allrisk. 

Beroende på om du bor i en hyresrätt, studentlägenhet, är inneboende, hyr i andrahand eller bor i bostadsrätt kan innehållet variera men grundskyddet är oftast detsamma.  

Se mer här om vad innehållet innebär och vilket försäkringsbolag som erbjuder den bästa hemförsäkringen. 

Vem kan teckna en hemförsäkring för student?

För att kunna teckna en hemförsäkring för studenter krävs det att du är student som ett första krav. Det gäller för alla former av studentrabatter. Oftast har försäkringsbolagen ytterligare krav för att du ska kunna teckna en studentförsäkring. 

Varje försäkringsbolag kan ställa olika krav på vilka som kan teckna en hemförsäkring för studenter eller en försäkring med rabatterat pris. Några återkommande krav som många har är bland annat att ni bor max två personer i hushållet, bor på maximalt 50 kvadratmeter och är under 30 år. Se respektive försäkringsbolags villkor för mer information. 

Försäkringsbolag i vår jämförelse

Alla försäkringsbolag i vår jämförelse erbjuder bra studentförsäkringar. Nedan har vi sammanfattat försäkringsbolagens erbjudanden för att du enkelt ska se vilken som passar dig bäst. 

Hedvig hemförsäkring student

Hedvig erbjuder en prisvärd och populär hemförsäkring för studenter. Försäkringen har ett lågt pris och går att teckna av både dig som bor i hyresrätt och bostadsrätt. Bolaget har som krav att du som tecknar försäkringen är student, bor på maximalt 50 kvadratmeter, bor maximalt två personer i hushållet och är under 30 år. 

Försäkringen är prisvärd och en av de billigaste på marknaden. Skyddet som bolaget erbjuder är omfattande och inkluderar förutom det vanliga grundskyddet för hemförsäkringar även en drulleförsäkring

Bolaget har också en digital försäkringslösning där du sköter din hemförsäkring i en app. Du har också möjlighet att få ytterligare rabatt på din försäkring med Hedvig Forever. Hedvig erbjuder också en försäkring utan bindningstid vilket är extra bra för dig som är student. 

Läs mer här om Hedvig omdöme.

hedvig logo
5/5

Hedvig Studentförsäkring

ICA hemförsäkring student

ICA erbjuder en hemförsäkring för studenter. Försäkringen går att teckna av dig som bor i hyresrätt och med ett bostadstillägg för dig som bor i en bostadsrätt. Försäkringen innehåller förutom grundskyddet för en hemförsäkring även en drulleförsäkring och en olycksfallsförsäkring. Den maximala ersättningen för lösöre för en person som bor ensam är 200 000 kronor. För sammanboende är den maximala ersättningen 300 000 kronor. 

Försäkringen går också att komplettera med tillägg för bland annat pluspaketet som innebär en mer omfattande försäkring, ett tillägg för golf och ett bostadsrättstillägg för dig som bor i en bostadsrätt. 

Med ICA studentförsäkring får du även poäng som ICA bonus. Det innebär att du kan spara pengar även när du handlar mat som student. 

För att kunna teckna en hemförsäkring hos ICA krävs det att du är stammis student. Läs mer om vad det innebär på bolagets hemsida.

Läs mer här om ICA omdöme.

ICA-logo
5/5

ICA Studentförsäkring

Gofido hemförsäkring student

Gofido erbjuder hemförsäkringar för studenter. Försäkringen fungerar på samma sätt som övriga hemförsäkringar som bolaget erbjuder. Du bestämmer själv hur omfattande försäkring som du vill teckna och vilka delar som ska ingå i försäkringen. Om du är under 26 år ingår även en överfallsförsäkring. 

Läs mer här om Gofido omdöme. 

gofido logga
4/5

Gofido Studentförsäkring

Trygg Hansa hemförsäkring student

Trygg Hansa erbjuder en anpassad hemförsäkring för dig som är student. Med försäkringen kan du bland annat få ersättning för lösöre upp till 200 000 kronor, hjälp vid översvämning eller brand, 45 dagars reseskydd, ansvarsskydd och rättsskydd. 

Det är även möjligt att komplettera försäkringen med tillägg för bland annat drulle, utökat reseskydd och utökad bostadsrättsförsäkring för dig som bor i bostadsrätt. 

Som student får du även 15% rabatt på försäkringspremien under det första året. 

Läs mer här om Trygg Hansa omdöme. 

Trygg Hansa logga
4/5

Trygg Hansa Studentförsäkring

Vanliga frågor & svar

Kan jag teckna en studentförsäkring till min bostadsrätt?

Ja, hos flera försäkringsbolag kan du teckna en studentförsäkring till din bostadsrätt. Det gäller bara att du ser till att försäkringen inkluderar ett bostadsrättstillägg. Både Hedvig och ICA erbjuder studentförsäkringar till studenter som bor i bostadsrätter. Läs mer om vad skillnaden är på en hyresrättsförsäkring och en bostadsrättsförsäkring.

Vad är en studentförsäkring?

En studentförsäkring är ett annat begrepp för hemförsäkring för studenter.

Ingår drulleförsäkring för studenter?

Det beror på vilket bolag som du tecknar din hemförsäkring hos. Både ICA och Hedvig erbjuder drulleförsäkringar i deras hemförsäkringar för studenter.

Ingår olycksfallsförsäkring?

Det beror på var du väljer att teckna din hemförsäkring. ICA inkluderar alltid en olycksfallsförsäkring i deras hemförsäkring för studenter.

Fler frågor och svar

Den bästa studentförsäkringen för dig beror på flera individuella faktorer. Det beror bland annat på dina preferenser, hur stort du bor och hur många i hushållet som ska täckas av försäkringen. Läs mer i vår jämförelse. 

Ja, normalt behöver du teckna en hemförsäkring om du flyttat hemifrån. Det innebär att du behöver teckna en försäkring om du bor i en studentlägenhet, hyresrätt, bostadsrätt, som inneboende eller i andra hand.