gofido logga
Gofido omdöme:
4/5

Gofido Hemförsäkring Recension

Gofido erbjuder flera olika typer av hemförsäkringar som är flexibla och går att anpassa efter dina behov. Bolaget erbjuder hemförsäkringar för dig som bor i hyresrätt, bostadsrätt och villa. Alla typer av försäkringar ger dig möjlighet att anpassa innehållet efter dina behov. 

I vår recension och analys av Gofido har vi sammanfattat och gått igenom allt som du behöver veta om försäkringsförmedlaren. 

I vår genomgång hittar du bland annat allmän information om bolagets erbjudanden och hemförsäkringar, för- och nackdelar med försäkringen, erfarenheter från bolagets kunder och slutligen Gofido omdöme. 

Läs vidare om du vill veta mer om Gofido och hur bolaget står sig mot andra bolag i vår jämförelse. 

Senast uppdaterad: 2024-05-26

Innehållsförteckning

Gofido Ranking - Översikt

Gofido Ranking
Antal försäkringar
4 av 5
Ersättningsbelopp
5 av 5
Pris
4 av 5
Drulle
4 av 5
Tillägg
5 av 5
Gofido omdöme
4/5

Gofido Pris

Priset på en hemförsäkring från Gofido varierar beroende på hur du anpassar försäkringen efter dina behov. Eftersom bolaget erbjuder en flexibel försäkring som gör det möjligt för dig att välja till olika delar och anpassa den efter dina behov varierar också priset beroende på hur omfattande försäkring som du väljer att teckna.

Priset beror också på vilket typ av hushåll som du väljer att försäkra och flera individuella faktorer som hur stort du bor och hur många som omfattas av försäkringen. 

Se ditt pris här: 

Försäkringar hos Gofido

Hyresrätt

Gofido erbjuder en hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt. Försäkringen är flexibel och omfattningen bestämmer du själv. Du kan själv välja om du vill att vissa delar ska ingå i försäkringen eller inte. Det handlar delvis om vilket ersättningsbelopp som du tecknar för försäkringen men också om du vill att vissa saker ska ingå i försäkringen som till exempel din cykel.

Om du är under 26 år ingår en överfallsförsäkring i hemförsäkringen. Om du är över 26 år finns överfallsförsäkringen som tillägg. Det finns också tillägg för bland annat drulle. 

Läs mer om hur försäkringen står sig i vår jämförelse och vilken som är den bästa hyresrättsförsäkringen.

Bostadsrätt

Gofido erbjuder en flexibel hemförsäkring för dig som bor i en bostadsrätt där du själv väljer hur omfattande försäkringen ska vara. Förutom det grundläggande innehållet i försäkringen kan du själv påverka och lägga till saker som ska ingå. Bostadsrättstillägget som gäller för fast inredning och ytskikt väljer du själv till genom ett tillägg till hemförsäkringen. Även drulle finns som tillägg. 

Läs mer här för att se hur försäkringen står dig mot andra i vår jämförelse och vilken som är den bästa bostadsrättsförsäkringen.

Hus & villa

Gofido erbjuder en hemförsäkring för dig som bor i villa eller hus. Försäkringen inkluderar både en hem- och villaförsäkring. Den är även flexibel och ger dig möjlighet att själv lägga till saker som ska ingå. Du slipper därmed betala för saker som du inte äger. 

Du kan till exempel lägga till att försäkringen ska inkludera fler byggnader på tomten som till exempel ett växthus. Det är även möjligt att lägga till att försäkringen täcker hussvamp, utökat läckageskydd, maximerat åldersavdrag och en storskadeförsäkring. Dessutom kan du komplettera försäkringen med olika tillägg som till exempel drulle och ett utökat reseskydd. 

Läs mer om hur försäkringen står sig mot andra i vår jämförelse och vilken som är den bästa villaförsäkringen

Student

Gofido erbjuder försäkringar för studenter. Hemförsäkringen fungerar på samma sätt som för övriga hemförsäkringar som bolaget erbjuder. Det innebär att du själv bestämmer hur omfattande den ska vara. Om du är under 26 år ingår dessutom en överfallsförsäkring. 

Läs mer här om vilken som är den bästa studentförsäkringen i vår jämförelse.

Livförsäkring

Gofido erbjuder en enkel och flexibel livförsäkring som går att teckna utöver din hemförsäkring. Försäkringen innebär kortfattat att din familj kan få ersättning om du skulle gå bort.

Gofido Innehåll - Översikt

Gofido erbjuder en flexibel försäkringslösning för hemförsäkringar vilket innebär att du själv kan påverka vad som ska ingå och därmed påverkar den kostnad som du betalar varje månad för försäkringspremien

Innehållet skiljer sig också åt beroende på vilket typ av boende som du försäkrar. Nedan följer några punkter som alltid ingår och som är återkommande oavsett vilken hemförsäkring som du tecknar hos bolaget. Följande punkter särskiljer också bolaget mot flera andra i vår jämförelse: 

Flexibilitet

En viktig del som särskiljer Gofido från flera av konkurrenterna är att bolaget ger dig som kund möjlighet att själv påverka och anpassa din hemförsäkring. Det innebär att du själv kan lägga till olika saker i försäkringen och påverka hur omfattande försäkringen ska vara. Du får då större koll på vad som faktiskt ingår och betalar inte heller för saker som du inte äger. 

Ersättning för lösöre

Ersättning för dina saker och så kallat lösöre ingår i alla hemförsäkringar som bolaget erbjuder. Jämfört med många andra försäkringsbolag har du däremot en större möjlighet att påverka hur omfattande som du vill att ersättningen ska vara. 

30 dagar reseskydd

Alla hemförsäkringar som bolaget erbjuder innehåller ett reseskydd i 30 dagar. Bolaget erbjuder ett tillägg som kan komplettera reseskyddet ytterligare. 

Ingen bindningstid

Ingen hemförsäkring hos Gofido har någon bindningstid.

Flera tillägg

Eftersom du själv bestämmer hur omfattande försäkringen ska vara så erbjuder bolaget flera tillägg som du kan teckna. Det finns till exempel tillägg för reseskydd, drulle och överfall. Dessutom är det möjligt att lägga till saker till försäkringen som du själv vill ska inkluderas som till exempel en cykel eller en barnvagn. 

Jämför innehåll

Gofido erbjuder en flexibel försäkringslösning där du själv väljer hur omfattande innehållet ska vara. Hemförsäkringarna är också anpassade beroende på vilket hushåll som du vill försäkra. 

I vår jämförelse med andra försäkringsbolag har vi hittat sex punkter som vi tycker skiljer Gofido från konkurrenterna. 

Tillägg Gofido

Överfallsförsäkring

Gofido erbjuder en överfallsförsäkring som tillägg till din hemförsäkring. Om du är under 26 år ingår en överfallsförsäkring alltid i din hemförsäkring men annars går den att välja till som ett tillägg. Med försäkringen kan du få ersättning om du skulle råka ut för bland annat misshandel eller rån. 

Allrisk och drulle

Gofido ger dig möjlighet att teckna ett tillägg för drulle eller allrisk som det också kallas. Skyddet gäller i och utanför ditt hem och under resa i upp till 30 dagar. Med tillägget har du möjlighet att få upp till 50 000 kronor i ersättning per skadetillfälle. 

Läs mer om drulleförsäkring

Resetrubbelförsäkring

Med bolagets resetrubbelförsäkring kan du utöka ditt reseskydd. Normalt gäller reseskyddet i bolagets hemförsäkringar i 30 dagar. Med tillägget kan du utöka skyddet ytterligare med bland annat avbeställsskydd, resestartsskydd och bagageförsening. 

Läs mer om reseskydd hemförsäkring

Rabatter Gofido

Vi har inte hittat några rabatter som Gofido erbjuder på sina hemförsäkringar. Däremot erbjuder bolaget en flexibel försäkring som innebär att du kan sänka din försäkringspremie och endast försäkra det som du faktiskt äger.

Om bolaget erbjuder några rabatter kan dessa uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

hemförsäkringar

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Gofido

Nackdelar med Gofido

Gofido Omdöme

Vårt betyg:
4/5

Gofido erbjuder moderna och flexibla hemförsäkringar där du som kund har möjlighet att anpassa och påverka din försäkrings innehåll. Bolaget har en stort fokus på att du som kund bara ska betala för det som du faktiskt äger. Det innebär att du själv bestämmer vad som ska ingå i försäkringen och på så sätt kan sänka din månadskostnad. 

Jämfört mer andra försäkringsbolag i vår jämförelse erbjuder Gofido en flexibel försäkring som ger kunden möjlighet att påverka innehållet. En så pass flexibel försäkringslösning som Gofido erbjuder är unik på marknaden. 

Flexibiliteten och möjligheten att anpassa försäkringen som du vill ha den ställer dock en del krav på att du som kund förstår innehållet och vad för ersättning som du kan tänkas behöva. Det innebär att du behöver sätta dig in i vad som kan vara bra att inkludera i försäkringen samtidigt som du också får full koll på vad som faktiskt ingår i din hemförsäkring. Du betalar inte heller för något extra eller saker som du inte har men det innebär också att du löpande behöver se över ditt försäkringsbehov och lägga till saker som du vill ska omfattas av försäkringen. 

Gofido erbjuder dessutom olika hemförsäkringar beroende på vilket typ av hushåll som du har och samtliga är möjliga att anpassa efter dina behov. Bolaget erbjuder dock inte en försäkring för fritidshus. 

Jämfört med andra bolag i vår jämförelse skulle bolaget kunna erbjuda fler rabatter. Bolaget erbjuder till exempel ingen studentrabatt vilket flera av de andra försäkringsbolagen gör. Bolaget skulle också kunna inkludera fler tillägg i standardutbudet. Flera av försäkringsbolagen i vår jämförelse erbjuder en försäkring som alltid inkluderar drulle till exempel. 

Jämför alla hemförsäkringar i vår jämförelse och se vilken som är den bästa hemförsäkringen 2024

Kundernas erfarenhet av Gofido

Gofido har fått mycket goda omdömen från sina kunder. Vi har tittat närmare på de betyg och omdömen som bolaget fått hos Trustpilot.

Trustpilot omdöme

Gofido har fått utmärkta omdömen på Trustpilot med betyget 4,5 av 5. Omdömena är fördelade till stor del mellan högsta (80%), näst högsta (11%) och sämsta (6%). Kommentarerna är till stor del positiva och handlar om den snabba och goda servicen som bolaget erbjuder. Däremot är antalet omdömen för närvarande relativt få. 

Vill du se de omdömen och kommentarer som lämnats på Trustpilot kan du göra det här.

gofido omdöme trustpilot

Vår kommentar: Kundernas positiva betyg ger oss en tydlig indikation på en hög kundnöjdhet. Däremot är antalet omdömen för närvarande relativt få.

Slutsats och summering

Sammanfattningsvis kan vi av vårt test och omdöme konstatera att Gofido erbjuder en attraktiv och flexibel hemförsäkring med en försäkringslösning som är unik på marknaden. Försäkringen är modern och ger dig möjlighet att själv påverka innehållet och därmed priset. 

Frågor och svar

Hos Trustpilot har Gofido fått utmärkta omdömen. Det indikerar på att kunderna är nöjda med försäkringen.

Priset på en hemförsäkring från Gofido beror på flera faktorer som till stor del är individuella. Bolaget ger dig en stor flexibilitet att själv bestämma hur omfattande försäkringen ska vara vilket i sin tur påverkar priset. 

Gofido erbjuder hemförsäkringar för hyresrätt, bostadsrätt och villa. Som tillägg erbjuder bolaget en överfallsförsäkring, ett utökat reseskydd och en drulleförsäkring. Gofido erbjuder utöver hemförsäkringar även en livförsäkring. 

Gofido är en seriös och pålitlig försäkringsförmedlare. Bolaget har fått utmärkta kundomdömen och har fått höga poäng i olika jämförelser. 

Bolaget är relativt nytt på den svenska marknaden och kan därför vara ett ovanligt namn för många. Bolaget är en försäkringsförmedlare som förmedlar hemförsäkringar från försäkringsbolaget Eir. Gofido är ett anknutet ombud till Bliwa. Som försäkringsförmedlare står bolaget under Finansinspektionens tillsyn i enlighet med lag (2018:1219) om försäkringsdistribution. 

De kundomdömen och tester som gjorts av försäkringsförmedlaren visar på goda resultat. 

 
gofido logga

Om Gofido

Gofido är en relativt ny försäkringsförmedlare på den svenska marknaden som grundades i början av 2020. Bolaget har som vision att erbjuda smarta försäkringar där kundens behov står i fokus. Därför erbjuder Gofido försäkringar där du själv har möjlighet att påverka innehållet och omfattningen. 

Bolaget är en försäkringsförmedlare som förmedlar hemförsäkringar från försäkringsbolaget Eir. Gofido är ett anknutet ombud till Bliwa. Som försäkringsförmedlare står bolaget under Finansinspektionens tillsyn i enlighet med lag (2018:1219) om försäkringsdistribution. 

Kontaktuppgifter till Gofido

Telefon: 010-551 39 00

e-post: kundteam@gofido.se

Öppettider: Måndag till fredag 9-17