Insurello Recension

Insurello är ett bolag som går att anlita om du vill ha hjälp med att driva ett försäkringsärende. Bolaget driver då ärendet åt dig och gör allt för att hitta ett sätt för dig att få ersättning. Enkelt förklarat hjälper Insurello dig med det jobbiga och omständiga med försäkringar. 

I den här recensionen tittar vi närmare på vad bolaget gör, hur tjänsten fungerar, vad kunderna tycker om tjänsten och slutligen Insurello omdöme. 

Läs vidare om du vill veta mer om tjänsten och hur den fungerar. 

Senast uppdaterad: 2024-04-01

Innehållsförteckning

Vad är Insurello?

Insurello är ett företag som erbjuder en tjänst som hjälper dig med att driva ett försäkringsärende där du kan ha rätt till ersättning. Bolaget driver ärendet åt dig och gör allt för att hitta olika möjligheter till ersättning för den skada eller liknande som du råkat ut för. 

Det är många som tycker det är både krångligt och jobbigt att driva ett försäkringsärende efter att man råkat ut för en skada eller liknande. Processen är ofta komplicerad och långsam. Insurello gör det jobbiga åt dig för att du ska få den ersättning som du har rätt till.

I många fall kan du ha rätt till ersättning utan att du vet om det. Det är också vid sådana tillfällen som Insurellos tjänst finns där för att hjälpa till. 

Tjänsten gäller främst olika typer av personskador och personförsäkring som till exempel olycksfallsförsäkringar

9 steg: Så fungerar Insurello

Tjänsten som Insurello erbjuder är enkel att använda då det mesta sker digitalt. Bolaget finns där direkt när du anmäler ditt ärende och hjälper dig genom hela processen. På bolagets hemsida beskriver de tjänsten i följande steg: 

1. Personskada

Du råkar ut för en personskada till följd av en olycka eller liknande. 

2. Skapa ett ärende

Skapa ett ärende hos Insurello för att få hjälp med processen att ansöka ersättning för skadan. 

3. Insurello hämtar in underlag

Bolaget hämtar det underlag som behövs för att öka chansen för att du ska få din ersättning. Det kan till exempel handla om kostnader kopplade till sjukvård och information om händelsen. 

4. Skadan anmäls och första ersättning

Bolaget anmäler skadan till ditt försäkringsbolag. I det här steget kan du i vissa fall få en initial ersättning för till exempel sveda och värk. 

5. Mognadstid

Det måste ha passerat 12-24 månader från dagen då skadan skedde för att den ska kunna läka. Innan dess kan ingen ersättning betalas ut. 

6. Kvarvarande besvär

Bolaget frågar om du har några besvär i din vardag sedan skadan skedde. 

7. Underlagen skickas in

Bolaget samlar in all relevant information som ligger till grund för ersättningen och skickar in underlagen till ditt försäkringsbolag. 

8. Försäkringsbolagen avgör ersättning

Efter att allt underlag skickas in avgör försäkringsbolaget om du har rätt till ersättning. Det tar vanligtvis 1-3 månader efter att underlagen skickats in innan du får reda på ersättningsbeloppet. 

9.Utbetalning från försäkringsbolaget

Slutligen får du den ersättning som du har rätt till utbetald. Det kan både vara ersättning för dina besvär och eventuella utseendemässiga förändringar. 

Hur lång tid tar det?

Att anmäla ett ärende hos Insurello är smidigt och går snabbt. Om du har allt underlag kopplat till skadan går det också fort och enkelt att ladda upp hos bolaget. 

Det som kan ta lite längre tid är att det kan krävas en mognadstid för skadan på 12-24 månader innan den kan ersättas.

När allt underlag har skickats in till försäkringsbolaget och Insurello anmält skadan tar det normalt 1-3 månader innan du får reda på försäkringsbeloppet. 

Hur mycket kostar Insurello?

Att starta ett ärende hos Insurello kostar ingenting utan är helt gratis. Om du efter att ha använt tjänsten inte skulle få någon ersättning från försäkringsbolaget och blir nekad ersättning kostar det inte heller någonting för tjänsten. 

Om ditt ärende resulterar i att du får ersättning från försäkringsbolaget tar Insurello en kostnad motsvarande 25% inklusive moms för ärendet eller maximalt 25 000 kronor. 

Insurello Omdöme

Insurello är ett smidigt och enkelt sätt för dig att få hjälp med att få ersättning för en skada som du råkat ut för. Det är en tjänst som underlättar för dig som inte själv orkar driva ett försäkringsärende om ersättning. 

Bolaget gör det jobbiga åt dig. De anmäler skadan, samlar in allt underlag och försöker hitta olika sätt för dig att få ersättning för ditt försäkringsärende. Tjänsten är också gratis att använda och du betalar bara om du själv får ersättning.

För dig som tycker det är krångligt och jobbigt med hela försäkringsprocessen och inte själv vill driva ärendet direkt hos försäkringsbolaget är Insurello en bra tjänst som kan hjälpa till och göra det jobbiga åt dig. 

Bolaget har också till stor del fått bra betyg och kundomdömen vilket tyder på en hög kundnöjdhet. 

Kundernas erfarenhet av Insurello

Insurello har fått goda omdömen från sina kunder. Vi har tittat närmare på de betyg och omdömen som bolaget fått hos Trustpilot.

Trustpilot omdöme

Insurello har fått bra omdömen på Trustpilot med betyget 4,0 av 5. Omdömena är fördelade till stor del mellan högsta (67%), näst högsta (13%) och sämsta (11%). Kommentarerna är framför allt positiva gällande att bolaget var hjälpsamma. De negativa kommentarerna gäller för det mesta att ersättningen inte var den som kunden förväntade sig och att det tog lång tid att få ersättningen. 

Vill du se de omdömen och kommentarer som lämnats på Trustpilot kan du göra det här.

Insurello omdöme trustpilot

Vår kommentar: Det positiva betyget ger oss en tydlig indikation på att kunderna till stor del är nöjda med bolaget och tjänsten.

Slutsats och summering

Som slutsats och sammanfattning av vårt omdöme och test kan vi konstatera att Insurello erbjuder en bra tjänst för dig som inte själv orkar eller har tid att driva ett försäkringsärende direkt hos ditt försäkringsbolag. 

Fler frågor och svar

Hos Trustpilot har Insurello fått goda omdömen. Det indikerar på att kunderna är nöjda med tjänsten.

Insurello hjälper till med försäkringsärenden kopplade till personskador. 

Insurello är inte en bluff utan ett pålitligt och seriöst företag som erbjuder en tjänst för dig som vill ha hjälp att driva ett försäkringsärende. 

Bolaget är relativt nytt på den svenska marknaden och kan därför vara ett ovanligt namn för många. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn som distributör av försäkringar i enlighet med lagen. 

De kundomdömen och tester som gjorts av bolaget visar på goda resultat. 

insurello logo

Om Insurello

Insurello är ett relativt nytt bolag på den svenska marknaden. Bolaget erbjuder en tjänst för att underlätta för dig som vill ansöka om ersättning för en personskada hos ditt försäkringsbolag. Genom att anmäla ett ärende hos bolaget sköter de försäkringsprocessen åt dig.