Hemförsäkring hyresrätt

Hitta bäst hyresrättsförsäkring

Vi har samlat och jämfört populära hemförsäkringar för hyresrätter. Hitta den bästa hyresrättsförsäkringen för din lägenhet!

Vi har sammanfattat flera populära alternativ på den svenska marknaden för att underlätta för dig i din jämförelse. Här hittar du också tips och bra information som du behöver tänka på inför ditt val.

hyresrättsförsäkring

Innehållsförteckning

Senast uppdaterad: 2024-05-26

Topplista Bäst Hyresrättsförsäkring 2024

hedvig logo
5/5

1. Hedvig Hyresrätt

ICA-logo
5/5

2. ICA Hyresrätt

gofido logga
4/5

3. Gofido Hyresrätt

Vem erbjuder bäst hyresrättsförsäkring?

I vår jämförelse av hyresrättsförsäkringar har vi utsett Hedvig till bästa hyresrättsförsäkringen 2024. Försäkringen är den bästa eftersom den är enkel, prisvärd och alltid inkluderar en drulleförsäkring. 

Den bästa hemförsäkringen för din hyresrätt beror på flera individuella faktorer. Det beror bland annat på hur stort hushåll du har, hur många som bor i hushållet och din tidigare försäkringshistorik. Det beror också på dina preferenser och behov.

Hemförsäkring hyresrätt jämför innehåll

Det är alltid bra att jämföra flera olika försäkringsbolag och deras erbjudanden för hyresrätter innan du tecknar en hemförsäkring hyresrätt. Innehållet kan skilja sig åt beroende på vilket bolag som du tecknar försäkringen hos. 

Vissa bolag inkluderar till exempel en drulleförsäkring i erbjudandet och andra kan ha det som ett tillägg. Vi går igenom några populära hemförsäkringar för hyresrätt och sammanfattar deras erbjudanden för att underlätta för dig vid ditt val.

hedvig logo
5/5

Hedvig Innehåll

ICA-logo
5/5

ICA Innehåll

gofido logga
4/5

Gofido Innehåll

evoli logo
4/5

Evoli Innehåll

Trygg Hansa logga
4/5

Trygg Hansa Innehåll

Vad kostar hemförsäkring hyresrätt?

Priset på en hemförsäkring hyresrätt är från ca 1500 kronor per år och uppåt. Priset skiljer sig åt beroende på flera individuella faktorer som bland annat hur omfattande försäkring som du tecknar, värdet på din egendom och storleken på ditt hushåll.

För att få exakta prisuppgifter för ditt hushåll fyller du i dina uppgifter på försäkringsbolagens hemsidor. Då får du en personlig offert som du kan tacka ja eller nej till.

Hemförsäkring hyresrätt pris

En hyresrättsförsäkrings pris beror på flera olika faktorer och flera av dem är individuella. Priset beror bland annat på hur många personer som bor i hushållet och hur stor din lägenhet är. 

Priset bör inte vara det enda som styr ditt val av hemförsäkring för din hyresrätt. Billigare hemförsäkringar är oftast billigare av en anledning och det är viktigt att du är medveten om hur omfattande försäkringen är innan du tecknar den. Om du tecknar en försäkring bara för att den är billig kan det visa sig att den inte täcker det som du i framtiden kan behöva ersättning för.    

hemförsäkring hyresrätt

Vad ingår i hemförsäkring hyresrätt?

En hemförsäkring för hyresrätt inkluderar vanligtvis i princip samma typ av grundskydd hos de flesta försäkringsbolagen. Innehållet kan skilja sig åt något och vara mer eller mindre omfattande beroende på var du tecknar din hyresrättsförsäkring. 

Det vanligaste som ingår i en hemförsäkring hyresrätt är egendomsskydd, reseskydd, ansvarsskydd, överfallsskydd och rättsskydd. Du kan också få ersättning för merkostnader om du tillfälligt inte kan bo kvar hemma på grund av en vattenskada eller liknande. Du kan också få hjälp om du hamnar i en tvist med din hyresvärd till exempel. 

Typiskt för en hyresrättsförsäkring är att den oftast endast täcker lös egendom och inredning. Om skador uppstår på fast inredning i en hyresrätt är det något som ska anmälas till hyresvärden och ingår oftast inte i en hyresrättsförsäkring. 

Läs mer här om vad innehållet innebär och se vilken som är den bästa hemförsäkringen i vår jämförelse.

Försäkringsbolag i vår jämförelse

Vi har jämfört fyra populära försäkringsbolag. Alla hyresrättsförsäkringar i vår jämförelse är bra. Nedan har vi sammanfattat försäkringsbolagens erbjudanden för att du enkelt ska se vilken som passar dig bäst. 

Hedvig Hyresrättsförsäkring

Hedvig erbjuder en enkel och prisvärd hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt. Försäkringen har ett maximalt ersättningsbelopp på 1 000 000 kronor och inkluderar alltid en drulleförsäkring. 

Med försäkringen får du bland annat ersättning vid inbrott, stöld, brand och vattenläcka. Du får dessutom ett reseskydd, ansvarsskydd och rättsskydd. Din försäkring kan också täcka elektronisk utrustning och vitvaror som går sönder. 

Hedvig erbjuder också en digital lösning där du enkelt kan anmäla fel och frågor direkt i en app. Bolaget ger dig också möjlighet att sänka priset på din premie med Hedvig Forever. 

Läs mer om i vår recension om Hedvig omdöme

hedvig logo
5/5

Hedvig Hyresrätt

ICA Hyresrättsförsäkring

ICA erbjuder en hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt. Med försäkringen får du bland annat ett ersättningsbelopp på maximalt 1 000 000 kronor och försäkringen inkluderar alltid en drulleförsäkring. Försäkringen erbjuder även ett reseskydd på 60 dagar och ger dig möjlighet till att samla ICA bonus med hela försäkringskostnaden. 

Försäkringens grundskydd inkluderar bland annat möjlighet till ersättning vid stöld, inbrott, brand och vattenläcka. Dessutom ingår hjälp vid ID-stöld, ansvarsskydd och rättsskydd. Du har också möjlighet att utöka ditt skydd ytterligare med Pluspaketet. 

Läs mer om i vår recension om ICA hemförsäkring omdöme

ICA-logo
5/5

ICA Hyresrätt

Gofido Hyresrättsförsäkring

Gofido erbjuder en av de mest flexibla hyresrättsförsäkringarna på marknaden. Du bestämmer stora delar av innehållet i försäkringen och på så sätt bestämmer du hur omfattande försäkringen ska vara. Det innebär att du själv kan påverka både innehållet och din premie. 

Bolagets standarderbjudande erbjuder bland annat 30 dagars reseskydd, ett ersättningsbelopp för lösöre som du själv bestämmer och ett ansvarsskydd. Om du är under 26 år inkluderar försäkringen även en överfallsförsäkring. 

Det är möjligt att själv göra olika tillval som att inkludera din cykel i försäkringen. Det är också möjligt att lägga till en drulleförsäkring eller ett extra reseskydd. Försäkringslösningen är flexibel men ställer ett visst krav på att du har koll på vad du vill inkludera i försäkringen och inte. 

gofido logga
4/5

Gofido Hyresrätt

Evoli Hyresrättsförsäkring

Evoli erbjuder en modern hyresrättsförsäkring avsedd för dig som sällan eller aldrig drabbas av skador och därför vill betala en så låg premie som möjligt. För att kunna erbjuda en så låg premie som möjligt har bolaget en högre självrisk än övriga försäkringsbolag. 

Med bolagets försäkring får du bland annat reseskydd i 45 dagar och ersättning för lösöre som anpassas efter dina behov. Det är också möjligt att teckna olika tillägg till hemförsäkringen bland annat ett tillägg för drulle och en utökad reseförsäkring. 

evoli logo
4/5

Evoli Hyresrätt

Trygg Hansa Hyresrättsförsäkring

Trygg Hansa erbjuder en flexibel hyresrättsförsäkring med ett högt maximalt ersättningsbelopp för lösöre motsvarande 1 500 000 kronor. Försäkringen inkluderar bland annat ett reseskydd i 45 dagar, skydd vid inbrott, brand eller vattenläcka. Den inkluderar också ett ansvarsskydd och rättsskydd som innebär juridisk hjälp om du hamnar i tvist med grannarna eller hyresvärden. 

Försäkringen innehåller inte en drulleförsäkring som standard men det går att välja till med ett specialanpassat tillägg. Bolaget erbjuder också tillägg för bland annat ett utökat reseskydd. Med flera försäkringar hos Trygg Hansa kan du dessutom få en samlingsrabatt på försäkringspremien från 5 till 20 procent. 

Trygg Hansa logga
4/5

Trygg Hansa Hyresrätt

Vanliga frågor & svar

Vad är en hyresrättsförsäkring?

Hyresrättsförsäkring är ett begrepp som ofta används för en hemförsäkring för hyresrätt. Försäkringen går att teckna av dig som bor i en hyresrätt. 

Behövs hemförsäkring för en lägenhet?

Ja, du behöver en hemförsäkring om du bor i lägenhet. Oavsett om du har en hyresrätt, bostadsrätt, studentlägenhet, bor i andrahand eller är inneboende behöver du en teckna en försäkring för lägenheten.

Vad är skillnaden mellan en hyresrättsförsäkring och en bostadsrättsförsäkring?

Oavsett hur eller var du bor är det viktigt att du tecknar en hemförsäkring för din lägenhet. En hemförsäkring för en hyresrätt skiljer sig åt från en hemförsäkring för en bostadsrätt. Omfattningen i försäkringen är annorlunda eftersom du har ett större ansvar för din lägenhet om du bor i en bostadsrätt. 

Det vanliga för en bostadsrättsförsäkring är att den inkluderar ett så kallat bostadsrättstillägg som också inkluderar ersättning för skador på fast inredning. Något som inte ingår i en hyresrättsförsäkring eftersom du som bor i en hyresrätt oftast inte är ansvarig för den fasta inredningen i bostaden. 

Vilka ingår i en hyresrättsförsäkring?

Alla som är skrivna på samma adress i en familj täcks normalt av en hemförsäkring. Ibland vill försäkringsbolagen att namnen på hushållsmedlemmarna skrivs in i försäkringsbrevet. 

Det är viktigt att du gör det om det är ett krav så att alla i familjen täcks av försäkringen. Om du är inneboende i en lägenhet behöver du oftast teckna en egen hemförsäkring.

Vad är egendomsskydd?

Egendomsskyddet är den vanligaste grundskyddet som försäkringsbolagen erbjuder. Det innebär att du kan få ersättning om dina saker skulle skadas eller blir stulna i hemmet. Egendom är enkelt beskrivet dina saker som du har i hemmet. Det kan till exempel vara möbler, kläder och elektronik. Egendom kallas ofta för lösöre eller lös egendom i villkoren.

Ingår drulleförsäkring?

Beroende på hos vilket försäkringsbolag som du tecknar försäkringen kan innehållet skilja sig åt. Drulleförsäkring ingår som standard hos bland annat ICA och Hedvig.

Fler frågor och svar

Den bästa hyresrättsförsäkringen för dig beror på flera individuella faktorer. Det beror bland annat på dina preferenser, hur stort du bor och hur många i hushållet som ska täckas av försäkringen.

Ja, du som hyr en lägenhet behöver en hemförsäkring för att erhålla skydd om något händer i din bostad. Som hyresgäst täcks du inte av hyresvärdens hemförsäkring utan du behöver teckna en egen försäkring för just din lägenhet.