hedvig logo
Hedvig omdöme:
5/5

Hedvig Hemförsäkring Recension

Hedvig erbjuder flera olika typer av hemförsäkringar beroende på hushåll och ditt skede i livet. Bolaget erbjuder hemförsäkringar för dig som bor i hyresrätt, bostadsrätt, villa eller hus. Det är även möjligt att teckna en hemförsäkring med studentrabatt. 

I vår recension och undersökning av bolaget har vi sammanfattat allt som du behöver veta om försäkringsbolaget Hedvig.

Du hittar bland annat allmän information om de hemförsäkringar som bolaget erbjuder, olika erbjudanden och rabatter, för- och nackdelar med försäkringen, erfarenheter från bolagets kunder och slutligen Hedvig omdöme. 

Läs vidare om du vill veta mer om Hedvig och varför vi tycker att Hedvig erbjuder en av de bästa hemförsäkringarna i vår jämförelse. 

Senast uppdaterad: 2024-05-26

Innehållsförteckning

Hedvig Ranking - Översikt

Hedvig Ranking
Antal försäkringar
4 av 5
Ersättningsbelopp
5 av 5
Pris
5 av 5
Drulle
5 av 5
Tillägg
4 av 5
Hedvig omdöme
5/5

Hedvig Pris

Priset på en hemförsäkring från Hedvig kostar från 49 kronor i månaden. Priset varierar beroende på vilken typ av boende som du har och hur omfattande försäkring som du tecknar. Den billigaste hemförsäkringen hos Hedvig är en studentförsäkring för hyresrätt. 

Se ditt pris här: 

Försäkringar hos Hedvig

Hyresrätt

Hedvig erbjuder en hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt. Hyresrättsförsäkringen är omfattande och inkluderar bland annat ersättning för lösöre upp till 1 000 000 kronor, en drulleförsäkring, reseskydd i 45 dagar och ersättning för elcykel.

Läs mer om hur försäkringen står sig i vår jämförelse och vilken som är den bästa hyresrättsförsäkringen.

Bostadsrätt

Hedvig erbjuder en omfattande hemförsäkring för dig som bor i bostadsrätt. Bostadsrättsförsäkringen inkluderar ett bostadsrättstillägg.

Med försäkringen får du bland annat ersättning upp till 1 000 000 kronor för lösöre, ersättning för din cykel, 45 dagars reseskydd och en drulleförsäkring ingår.

Läs mer här för att se hur försäkringen står dig mot andra i vår jämförelse och vilken som är den bästa bostadsrättsförsäkringen.

Hus & villa

Hedvig erbjuder en hemförsäkring för dig som bor i hus eller villa. Försäkringen är omfattande och inkluderar både en hemförsäkring och en villaförsäkring.

Försäkringen innebär att huset är försäkrat till fullvärde, lösöre är försäkrat upp till 1 500 000 kronor och drulleförsäkring ingår alltid.

Läs mer om hur försäkringen står sig mot andra i vår jämförelse och vilken som är den bästa villaförsäkringen

Student

Hedvig erbjuder en populär och billig hemförsäkring för studenter. Studentförsäkringen inkluderar bland annat en drulleförsäkring, 45 dagars reseskydd och dina saker är försäkrade upp till 200 000 kronor.

Beroende på vilket typ av boende som du har kan innehållet skilja sig men det är möjligt att teckna en studentförsäkring både för en hyresrätt och en bostadsrätt.

Läs mer här om vilken som är den bästa studentförsäkringen i vår jämförelse.

Olycksfall

Hedvig erbjuder också en olycksfallsförsäkring som går att teckna som tillägg till samtliga hemförsäkringar.

Olycksfallsförsäkringen är omfattande och ersätter skador som uppkommit till följd av en olycka med upp till 1 000 000 kronor och kan tecknas för upp till 6 personer i hushållet.

Läs mer här om vilken som är den bästa olycksfallsförsäkringen i vår jämförelse.

Hedvig bilförsäkring

Utöver hemförsäkringar erbjuder Hedvig också en populär bilförsäkring. Med bilförsäkringen har du möjlighet att anmäla fel 24/7 i appen. Du har dessutom möjlighet att laga stenskott helt gratis och själv välja vilken verkstad som du besöker för reparation. 

Bilförsäkringen går att välja som helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring. Försäkringen gäller utan bindningstid och har ingen högre självrisk för förare under 25 år vilket många andra försäkringsbolag har. 

Läs mer och se ditt pris här: 

Hedvig Innehåll - Översikt

Innehållet i Hedvigs hemförsäkringar skiljer sig åt beroende på vilket typ av boende som du vill försäkra.

Hemförsäkringarna är omfattande och inkluderar det vanliga innehållet. Läs mer om vad en hemförsäkring innehåller här.

Några av punkterna som alltid ingår och som särskiljer Hedvig från konkurrenterna är bland annat:

Ersättning för lösöre

Ersättningen skiljer sig åt beroende på vilken försäkring som du tecknar och vilket boende som du har. Med den mest omfattande hemförsäkringen ersätts du upp till 1 500 000 kronor.

Drulleförsäkring

Alla hemförsäkringar som Hedvig erbjuder inkluderar en drulleförsäkring. Beroende på vilken försäkring som du tecknat skiljer sig det maximala ersättningsbeloppet åt.

45 dagar reseskydd

Alla hemförsäkringar som bolaget erbjuder innehåller ett reseskydd i 45 dagar.

Ingen bindningstid

Ingen av Hedvigs försäkringar har någon bindningstid.

Överskott till välgörenhet

Hedvigs intäktsmodell skiljer sig åt från andra försäkringsbolag. 75% av månadsavgiften går till medlemmarnas skadeanmälningar, 25% går till att förbättra försäkringen och om det finns pengar kvar vid årets slut doneras överskottet till välgörenhet.

Digital lösning

Som kund hos Hedvig kan du enkelt följa dina försäkringar och anmäla fel direkt i en app.

Jämför innehåll

Hedvig erbjuder flera omfattande hemförsäkringar som är anpassade för olika typer av hushåll. 

I vår jämförelse med andra försäkringsbolag har vi hittat främst sex punkter som vi tycker skiljer Hedvig från konkurrenterna: 

Tillägg Hedvig

Olycksfall

Hedvig erbjuder en olycksfallsförsäkring som tillägg till hemförsäkringarna som bolaget erbjuder. Olycksfallsförsäkringen går att teckna för upp till 6 personer och täcker skador orsakade av olycksfall med upp till 1 000 000 kronor.

Rabatter Hedvig

Hedvig erbjuder flera rabatter på sina hemförsäkringar. Bolaget ger dig bland annat möjlighet att sänka priset på din premie. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Hedvig Forever

Hedvig erbjuder ett förmånligt sätt för dig att sänka din premie hos bolaget genom att bjuda in vänner att bli kunder hos bolaget. Du sänker då ditt och din väns pris med 10 kronor rabatt på premien varje månad.

Ni båda behåller rabatten så länge ni båda är kunder hos bolaget. Om du rekryterar tillräckligt många nya kunder till bolaget kan din premie gå ner till 0 kronor.

Studentrabatt

Om du är student har du möjlighet att få studentrabatt på din hemförsäkring hos Hedvig. Det går att få studentrabatt både på en hemförsäkring för hyresrätt och bostadsrätt.

20% rabatt på bilförsäkringen

Hedvig erbjuder en rabatt på 20% för din bilförsäkring om du köpt en villaförsäkring hos bolaget. 

försäkra hemmet

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Hedvig

Nackdelar med Hedvig

Hedvig Omdöme

Vårt betyg:
5/5

Hedvig erbjuder en modern hemförsäkring med fokus på en digital tjänst med snabb service. Bolaget har fått utmärkta kundomdömen på Trustpilot och visar på mycket god kundnöjdhet. 

Jämfört med de andra försäkringsbolagen i vår jämförelse erbjuder Hedvig en av de bästa hemförsäkringarna. Hemförsäkringen är den bästa i vår jämförelse för hyresrätter, bostadsrätter, villor och för studenter. Vi har också utsett Hedvig till den billigaste hemförsäkringen i vår jämförelse eftersom det är möjligt att få en premie på 0 kronor.

Bolaget erbjuder en konkurrenskraftig och modern försäkring som alltid inkluderar en drulleförsäkring. Bolaget har också en förmånlig bonus i form av Hedvig Forever och en annorlunda inkomstmodell. 

Hedvig erbjuder flera olika typer av hemförsäkringar beroende på din boendesituation. Varje försäkring är anpassad till just den typen av bostad som du bor i. 

Jämfört med de andra försäkringsbolagen i vår jämförelse skulle bolaget kunna erbjuda en mer flexibel försäkring där du själv kan välja ersättningsbelopp i större utsträckning och om försäkringen ska inkludera en drulleförsäkring eller inte.

Bolaget erbjuder inte heller någon försäkring för fritidshus vilket de andra försäkringarna i vår jämförelse gör. 

Jämför hemförsäkringar och se vilken som är den bästa hemförsäkringen. 

Kundernas erfarenhet av Hedvig

Hedvig har fått mycket goda omdömen från sina kunder. Vi har tittat närmare på de betyg och omdömen som bolaget fått hos Trustpilot.

Trustpilot omdöme

Hedvig har fått utmärkta omdömen på Trustpilot med betyget 4,5 av 5. Omdömena är fördelade till stor del mellan högsta (88%), näst högsta (5%) och sämsta (5%). Kommentarerna är framför allt positiva gällande den snabba servicen och betalningen som bolaget erbjuder i sin app. 

Vill du se de omdömen och kommentarer som lämnats på Trustpilot kan du göra det här.

hedvig omdöme trustpilot

Vår kommentar: Kundernas positiva betyg ger oss en tydlig indikation på en hög kundnöjdhet med försäkringsbolaget.

Slutsats och summering

För att sammanfatta vårt omdöme och test kan vi konstatera att Hedvig erbjuder en av de bästa hemförsäkringarna i vår jämförelse. Försäkringen är modern och prisvärd och innehåller alltid en drulleförsäkring. 

Frågor och svar

Hos Trustpilot har Hedvig fått utmärkta omdömen. Det indikerar på att kunderna är nöjda med försäkringen.

Priset på en hemförsäkring från Hedvig beror på flera faktorer som till stor del är individuella och beror bland annat på hur stort du bor, vilket typ av hushåll som du har och hur många som bor i hushållet.

Hedvig erbjuder hemförsäkringar för hyresrätt, student, bostadsrätt, hus och villa. Som tillägg erbjuder bolaget också en olycksfallsförsäkring. Hedvig erbjuder utöver hemförsäkringar även en bilförsäkring. 

Hedvig är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget har fått utmärkta kundomdömen och har fått höga poäng i olika jämförelser. 

Bolaget är relativt nytt på den svenska marknaden och kan därför vara ett ovanligt namn för många. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn som distributör av försäkringar i enlighet med lagen. 

De kundomdömen och tester som gjorts av försäkringsbolaget visar på goda resultat. 

hedvig logo

Om Hedvig

Hedvig är ett relativt nytt försäkringsbolag på den nordiska marknaden som grundades 2017. Bolaget har som mål att skapa en god service för sina medlemmar och är ett av de snabbast växande försäkringsbolagen i Norden. Bolaget har över 100 000 kunder och finns i Sverige, Norge och Danmark. 

Bolaget har utvecklat en digital lösning i form av en app som gör det enkelt för dig att följa dina försäkringar och anmäla ett problem om det uppstår. 

Kontaktuppgifter till Hedvig

Telefon: 010-45 99 200

e-post: hedvig@hedvig.com

Öppettider: Måndag till fredag 9-16