evoli logo
Evoli omdöme:
4/5

Evoli Hemförsäkring Recension

Evoli erbjuder en modern hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt. Hemförsäkringen passar dig som sällan eller aldrig drabbas av skador och därför vill betala en så låg premie som möjligt. 

Genom att erbjuda en så låg premie som möjligt har bolaget istället en högre självrisk än flera andra försäkringsbolag. Det innebär att du får betala mer om olyckan väl är framme men det kompenseras också löpande med den låga försäkringspremien. 

I vår recension och analys av bolaget har vi sammanfattat allt du behöver veta om Evoli och de hemförsäkringar som bolaget erbjuder. 

I recensionen hittar du bland annat allmän information om bolaget och dess erbjudanden, för- och nackdelar med försäkringen, kunderfarenheter och slutligen Evoli omdöme. 

Läs vidare om du vill veta mer om Evoli och hur hemförsäkringen står sig mot andra i vår jämförelse. 

Senast uppdaterad: 2024-04-01

Innehållsförteckning

Evoli Ranking - Översikt

Evoli Ranking
Antal försäkringar
3 av 5
Ersättningsbelopp
4 av 5
Pris
5 av 5
Drulle
3 av 5
Tillägg
4 av 5
Evoli omdöme
4/5

Evoli Pris

Priset på en hemförsäkring från Evoli är individuellt anpassat och beror på vilken typ av boende som du har och hur omfattande försäkring som du tecknar. 

Försäkringar hos Evoli

Hyresrätt

Evoli erbjuder en hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt. Försäkringen är omfattande och innehåller bland annat ersättning för lösöre, reseskydd i 45 dagar och ersättning för vitvaror. 

Försäkringen går också att komplettera med en allriskförsäkring eller drulle som det också kallas. Det går också att utöka reseskyddet om du ska resa bort under en längre period. 

Läs mer om hur Evolis hemförsäkringen för hyresrätter står sig i vår jämförelse och vilken som är den bästa hyresrättsförsäkringen.

Bostadsrätt

Evoli erbjuder en hemförsäkring för dig som bor i en bostadsrätt. Bostadsrättsförsäkringen inkluderar ett anpassat bostadsrättstillägg. Försäkringen inkluderar bland annat ersättning för lösöre, ett reseskydd på 45 dagar, ersättning vid elskador och skador på vitvaror. 

För att komplettera försäkringen ytterligare kan du lägga till ett tillägg för allrisk eller ett utökat reseskydd om du skulle vara borta längre än 45 dagar. 

Läs mer för att se hur Evoli står dig mot andra i vår jämförelse och vilken som är den bästa bostadsrättsförsäkringen.

Evoli bilförsäkring

Evoli erbjuder också en bilförsäkring för dig som vill teckna en populär och prisvärd försäkring för bilen. Försäkringen har samma princip som hemförsäkringarna och målet är att kunna erbjuda en billig bilförsäkring.  

Det är också möjligt att teckna flera tillägg för att utöka skyddet ytterligare. Det går bland annat att teckna ett tillägg för djurkollision, hyrbil och ung förare. Läs mer om försäkringen på bolagets hemsida. 

Evoli Innehåll - Översikt

Evoli erbjuder två hemförsäkringar, en för dig som bor i hyresrätt och en för dig som bor i bostadsrätt. Innehållet i försäkringarna skiljer sig åt beroende på vilket typ av boende som du vill försäkra. 

Hemförsäkringarna är omfattande och innehåller bland annat följande punkter. 

Ersättning för lösöre

Ersättningen för lösöre anpassas efter dina behov och beror på vilket värde som du har i hemmet. 

Låg premie

Evoli erbjuder en låg premie på deras hemförsäkringar. För att kunna erbjuda en låg försäkringspremie har bolaget istället en högre självrisk än flera andra försäkringsbolag. 

45 dagar reseskydd

Alla hemförsäkringar som bolaget erbjuder innehåller ett reseskydd i 45 dagar. Det går även att komplettera ytterligare med ett anpassat tillägg för reseskydd. 

Ingen bindningstid

Evoli har ingen bindningstid på sina försäkringar. 

Digital lösning

Evoli erbjuder en modern digital lösning som gör det möjligt för dig som kund att anmäla dina fel direkt i en app. 

Jämför innehåll

Evoli erbjuder två omfattande hemförsäkringar som är anpassade för olika typer av hushåll. 

Jämfört med andra försäkringsbolag i vår jämförelse har vi hittat främst sex punkter som vi tycker skiljer Evoli från konkurrenterna: 

Tillägg Evoli

Allriskförsäkring (drulle)

Drulle ingår inte som standard i hemförsäkringarna men kan tecknas som tillägg. Med tillägget allriskförsäkring har du möjlighet att få ersättning för lösöre upp till 100 000 kronor. 

Utökat reseskydd

Med tillägget för utökat reseskydd har du möjlighet att bland annat få avbeställningsskydd och förseningsersättning. 

Rabatter Evoli

Vi har inte hittat någon information om att Evoli erbjuder några rabatter. För fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

försäkra ditt hem

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Evoli

Nackdelar med Evoli

Evoli Omdöme

Vårt betyg:
4/5

Evoli erbjuder moderna hemförsäkringar med fokus på att kunna erbjuda en låg premie och en digital tjänst med snabb service. Försäkringen passar speciellt dig som sällan drabbas av skador och därför vill betala en så låg premie som möjligt. 

Jämfört med andra försäkringar i vår jämförelse erbjuder Evoli en prisvärd försäkring för hyresrätter och bostadsrätter. Bolaget saknar dock hemförsäkringar för hus och har inga särskilda rabatter för studenter. 

Försäkringen är modern och fokuserar på att kunna erbjuda en så låg premie som möjligt. Det innebär dock att självrisken är högre än hos flera andra bolag. 

Bolaget erbjuder flera tillägg som gör att din försäkring blir med omfattande. Det går till exempel att teckna ett tillägg för drulle och ett utökat reseskydd. Flera andra bolag i vår jämförelse inkluderar dock drulle i hemförsäkringen. 

Jämför hemförsäkringar för att se hur Evoli står sig mot andra i vår jämförelse. 

Kundernas erfarenhet av Evoli

Vi har tittat närmare på de betyg och omdömen som Evoli har fått hos Trustpilot.

Trustpilot omdöme

Evoli har fått medel omdömen på Trustpilot med betyget 3,1 av 5. Omdömena är fördelade till stor del mellan högsta (50%) och det sämsta (44%). Det är värt att notera att antalet omdömen och kommentarer är få. Det är därför svårt att dra någon större slutsats från betyget. De flesta kommentarerna gäller dessutom bilförsäkringen som bolaget erbjuder. 

Vill du se de omdömen och kommentarer som lämnats på Trustpilot kan du göra det här.

evoli omdöme trustpilot

Vår kommentar: Det är få som lämnat ett omdöme om bolaget och det är därför svårt att dra någon större slutsats från resultatet.

Slutsats och summering

För att sammanfatta kan vi konstatera att Evoli erbjuder moderna hemförsäkringar med fokus på ett lågt pris. Det innebär dock att priset kan bli högre än hos andra bolag när olyckan väl är framme eftersom självrisken är högre. 

Frågor och svar

Evoli erbjuder hemförsäkringar för hyresrätt och bostadsrätt. Evoli erbjuder utöver hemförsäkringar även en bilförsäkring. 

Priset på en hemförsäkring från Evoli beror på flera faktorer som till stor del är individuella och beror bland annat på hur stort du bor, vilket typ av hushåll som du har och hur många som bor i hushållet.

Evoli är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. 

Bolaget är relativt nytt på den svenska marknaden och kan därför vara ett ovanligt namn för många. Bolaget är registrerat som försäkringsförmedlare hos Finansinspektionens och förmedlar försäkringar på den svenska marknaden. 

Hos Trustpilot har Evoli fått omdömet medel. Det är dock få som lämnat omdömen om bolaget. 

evoli logo

Om Evoli

Evoli är ett relativt nytt försäkringsbolag på den svenska marknaden som grundades 2020. Bolagets mål är att förändra försäkringsbranschen från grunden genom att skapa en mer rättvis prissättning och göra försäkringarna lättare att förstå och använda. 

Bolaget har också utvecklat en digital lösning som gör det enkelt för dig att följa dina försäkringar och anmäla ett problem om det uppstår. 

Kontaktuppgifter till Evoli

Telefon: 0660-66 06 66

e-post: info@evoli.se

Öppettider: Måndag till fredag 9-15 (lunchstängt 12-13)