Vilken hemförsäkring har jag?

Det är mycket att hålla reda på när det kommer till försäkringar och ibland kan det vara svårt att veta vilken hemförsäkring du har. Speciellt om försäkringen tecknades för länge sedan eller om någon annan i hushållet står på försäkringen.

I den här artikeln går vi igenom några tips på hur du kan ta reda på vilket försäkringsbolag som du har och enkelt kan svara på frågan vilken hemförsäkring har jag. 

vilken hemförsäkring har jag

Innehållsförteckning

Senast uppdaterad: 2023-05-03

Hur vet jag vilken hemförsäkring jag har?

Vanligtvis kan du enkelt ta reda på vilket försäkringsbolag som du har genom att kolla igenom tidigare fakturor och betalningar som du gjort. Om du mer specifikt vill veta vilken hemförsäkring som du har tecknat är det enklast att gå in på Mina Sidor eller kontakta försäkringsbolaget direkt. 

I vissa fall kan det vara så att du inte är den i hushållet som står på försäkringen och därför inte får fakturor och liknande. I de fallen är det viktigt att ta reda på om du täcks av den försäkring som din partner eller familj har tecknat. 

Olika sätt att ta reda på vilken hemförsäkring du har

Ibland kan det vara svårt att hålla reda på alla försäkringar som man har och exakt vilken försäkringsbolag som du tecknat försäkringen hos. Det gäller speciellt om det var länge sedan som du tecknade försäkringen. Nedan följer några tips på var du kan leta om du inte vet vilken hemförsäkring du har. 

 1. Tidigare fakturor och betalningsinformation
  Genom att gå igenom information på tidigare fakturor och betalningsinformation kan du ofta lokalisera vilket försäkringsbolag som du har. 
 2. Tidigare mail och brev
  När du tecknar en försäkring får du ett försäkringsbrev via brev eller mail. Du kan därför leta efter mer information gällande försäkringen i det brevet eller mailet. Försäkringsbolagen brukar även skicka ut olika nyhetsbrev som kan ge dig en ledtråd om att du är kund där. 
 3. Medförsäkrad i hushållet
  Om du bor tillsammans med någon kan det vara så att det är den personen som står på försäkringen. Det är därför viktigt att du dubbelkollar att du också täcks av försäkringen. 
 4. Mina Sidor
  Om du är kund hos ett försäkringsbolag kan du logga in hos bolaget på Mina Sidor och där se vilka försäkringar som du har. 
 5. Kontakta kundtjänst
  Om du är osäker på om du har ett försäkringsbolag eller inte kan du kontakta bolagets kundtjänst för mer information. 

Vanliga frågor & svar

Det finns olika sätt att ta reda på vilken hemförsäkring som du har. Du kan bland annat titta på tidigare fakturor och betalningsinformation. 

Ja, om du är medförsäkrad i ett hushåll kan någon annan stå på försäkringen men det är då viktigt att även du står med som medboende i försäkringsbrevet. 

Fler artiklar